lunes, 11 de abril de 2011

Ficha tècnica: Chicago,ca. 1880

              Imatge penjada





                                                 Madison street, Chicago. 1900



                                      Madison street amb 5º avinguda, Chicago. 1905



Autor:  -
Títol: Madison Street ,  Chicago, ca.
Any:  1880
Context històric:
Els habitants de la ciutat en aquell moment eren relativament pocs, però vist que en aquell moment els problemes socioeconòmics prenien força és per aquest motiu que una gran quantitat d’immigrants agricultors es varen moure cap a les ciutats d’Occident, entre elles Chicago, ja que les possibilitats de treball eren molt altes i a més a més els salaris eren suficientment alts com perquè es quedessin per tal e buscar una forma de guanyar-se la vida i buscar negocis. I fou així com en l’any 1880 l’àrea de l’Occident va ser la més urbanitzada dels Estats Units, mesurat pel percentatge de gent que vivia allà.
El 10 d’octubre de 1871, es va produir un incendi que va destruir la part de la zona central de la ciutat. El 10 d’Octubre el foc havia destruir casi 6,5 km de la ciutat, i se n’emporta almenys 250 vides i va deixar a 100.000 residents sense llar. Més de 17.000 edificis varen ser destruïts i les propietats malmeses es varen estimar al voltant de 200 milions de dòlars.
Descripció:
En la fotografia s’observa l’escena de la vida del carrer actiu mostrant les botigues, els tramvies, carros que estiren dels cavalls, etc.
Reflexa una gran aglomeració tot hi que totalment caòtica i desordenada,ja que tots els elements que hi apareixen es troben situats en el mateix pla de tal manera que comparteixen l’espai de circulació.


[ Links de referència: State Street. Chicago. 1880
                                   Imatges carrers de Chicago 
                                   Carrer de Chicago, 1880-1900
                                   Imatges antigues de Chicago
                                   Viquipèdia - Història de Chicago
                                   Madison Street. Chicago
                                   Madison Street. Chicago. 1900 ]

No hay comentarios:

Publicar un comentario